肥媽優質食好D – 煎焗英國皇室斧頭扒

《肥媽優質食好D》第1集 – 牛魔王之選 皇室斧頭扒搭清湯腩

肥媽經手機訂購優質牛肉,炮製五道菜招呼「牛魔王」陸浩明,免除到街市買餸的麻煩。要煎香英國皇室御用斧頭扒,最好先學懂甚麼是「梅納反應」!熟成牛肉有甚麼優勢,令六號大讚這塊牛西冷?六號還教大家煮靚牛扒要克服的三個等待,如何「等」到牛扒自然解凍?用燉取代煲的方式煮清湯腩,牛腩一定腍!簡單把蒜頭及牛肋條放進韓燒機便完成一道菜;沒有韓燒機?肥媽都有計!炮製「俄羅斯牛柳飯」時,為何偏愛黑椒的肥媽都要放棄?

▶️ 肥媽今次決定精益求精,為大家獻上五星星優質食好D。五優包括︰優質食材、優質煮法、優質食譜、優質價格、優質配搭。針對豬、牛、家禽、羊、海產五類食材作詳細介紹,教觀眾分辨高質及超值食材;善用不同廚具及煮法,把食材的色香味「升呢」。

唔想錯過,就快啲訂閱 TVBUSA Youtube頻道 https://bit.ly/2q7ZDHH
☑️ 同埋 收藏【肥媽優質食好D】播放列表
https://goo.gl/uJ7deD

👀 快D上encoreTVB免費睇《肥媽優質食好D》啦!
💻 encoreTVB桌面版網站 http://www.encoreTVB.com
📱 encoreTVB iOS版本 https://goo.gl/Pcf75B
📱 encoreTVB Android版本 https://goo.gl/Fo62J6
📺 Apple TV 4 同 Apple TV 4K 上面都有㗎!

🔗 TVBUSA 官方網站 http://www.tvbusa.com
👍 TVBUSA Facebook Fan Page https://www.facebook.com/TVBUSAofficial/

Comments

轉載自TVBUSA Youtube頻道,文字、圖片及視頻版權屬TVB。

標籤

相關視頻

loading...
loading...

您可能感興趣的報導:

抱歉,評論已被刪除。

廣告

Chinese ConversionShare
Chinese ConversionShare
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!